divider

Grote sfeermakers

Lampekappen zijn iets wat niet uit een kamer weg te denken zijn. In nagenoeg elke kamer ongeacht de stijl van het interieur zijn deze L kappen niet weg te denken. Of ze nou boven de eettafel, in de woonkamer of in een restaurant te aanschouwen zijn , deze verlichters van groot formaat creëren de juiste sfeer en beleving waar het nodig is. Zo zijn ze natuurlijk ook in vele soorten, stijlen, kleuren en materialen te krijgen. Welke L kap past het beste bij welk interieur?, vraag je je uiteraard af. In principe zijn er zoveel verschillende modellen van deze sfeermakers te vinden dat er voor elke inrichting wel een goede lampekap te kopen valt.

Juiste grote lampenkap voor de juiste ruimte

Ten eerste zijn er de klassieke kappen. Deze hebben veelal elegante vormen en warme sierlijke kleuren in het design verwerkt. Bronzen en crème kleuren komen meestal terug bij deze grote schermers. Een nostalgisch gevoel van verloren dagen komt naar voren. Deze stijl kappen kan je ideaal combineren met een ouderwetse inrichting. Denk aan Jugendstil of victoriaans. Ook zijn ze leuk als accessoire in een actueler interieur. Ten tweede zijn er grote rieten lampekappen. Deze hebben een uniek karakter en geven mooi sfeerverlichting. Het hout van de kap heeft immers een bruine of grijze kleur en straalt warmte uit. Deze zijn supermooi boven een eettafel of salontafel te plaatsen. Zo heb je altijd gezelligheid voor thuis. Ook zijn er “large” lampekappen met verschillende vormen te vinden. Zo heb je vierkante kappen. Deze kun je zowel boven een vergader- als eetkamers plaatsen. Zo heb je een mooie sfeerverlichting, die alom aanwezig is. Ook zijn er natuurlijk kappen met een rond formaat. Deze kunnen ook prima voor vloer- of booglampen gebruikt worden. Kortom, voor alle typen lampen en inrichtingen vind je de juiste kap van groot formaat.

Grote lampenkappen :niet weg te denken

Waar of hoe dan ook, deze stevige en omvangrijke mode-accessoires brengen in meerdere verschillende stijlen en soorten, altijd een frisse wind voor je interieur. Of ze nou gemaakt zijn van, linnen, chintz, riet of kunstzijde, ze zorgen voor de juiste beleving. Al om al zijn ze niet weg te denken uit het interieur. Denk maar aan een klassieke crèmekleurige kap, die een authentieke inrichting doet stralen. Ook zijn er natuurlijk die strakke en moderne ruimtes, waar een grijzen of zwarte linnen exemplaar de kamer een eigen karakter geeft. Ook trendy en landelijke omgevingen zullen met de juiste afschermers voor de lichtbronnen de juiste uitstralingen aan de kamer geven. Ook voor bijvoorbeeld de gehele stijl van een kantoor of café zijn ze onmisbaar. Als je lekker wat drankjes zit te doen, wil je natuurlijk dat er gezellig sfeerlicht aanwezig is. Ook is het verstandig om erbij na te denken wat voor licht je wilt. Werk, of sfeerlicht? Lumen en lichtopbrengst spelen hier een aanzienlijke rol in. Hoe meer kelvin, hoe witter en feller het licht is. Voor sfeerlicht gebruik je meestal een lagere lichtopbrengst. Zo maak je fijne atmosfeer in de ruimte. Kortom, voor elke ruimte is er wel één te vinden!