divider

doorklik-balkje

divider

Klassieke lampenkappen

Lampenkappen Expert biedt vele soorten, stijlen en maten lampenkappen. Zo heb je de grote lampenkappen, kleine lampenkapjes ,en de rieten lampenkap bijvoorbeeld. Allemaal hebben ze een eigen stijl en uitstraling. Voor alles heb je wel de juiste kap, zowel voor thuis als in de horeca, of werkomgeving. Ook heb je de ouderwetse lampekap. Dit is één , die niet iets superstraks en minimalistisch over zich heen heeft, als moderne kappen, maar juist de warme en ouderwetse sfeertjes van de oude dagen. Denk aan de victoriaanse tijd, of juist de jugendstil periode. Het zijn objecten uit andere tijden. Ze laten je wegdromen naar periodes, waarin alles anders was. De kleding, de meubels, de straten en de landen. Ze laten ons een herinnering geven, die ver lijkt, maar dichterbij is dan we denken. Kortom, ze hebben duidelijk hun inspiratie van verloren dagen.

Hoe ziet een zo’n kap eruit?

Eigenlijk zijn dit soort schermers makkelijk te herkennen. Ze hebben een stijl, die niet heel erg voorkomt bij de modernere soorten. Denk aan brons als afwerking. Vaak zijn authentieke kappen een toevoeging van bronzen lampen. Dit is een kleur, die ook iets authentieks over zich heen heeft namelijk. Deze kappen hebben daarom ook een warme en karaktervolle kleur. Denk aan créme, bruin of opaalglas. Het zijn allemaal uitvoeringen, die ook iets hebben van vroegere tijden. Ook plissé kappen bijvoorbeeld, zijn typisch klassiek. Al om al kan je denken aan elegantie en sierlijkheid Deze sferen en kleuren waren in de Victoriaanse tijd helemaal je van het. Na die tijd echter, werden ze steeds minder gebruikt, maar de afgelopen jaren is er weer een terugkomst te zien. Steeds meer mensen zijn op zoek naar de atmosfeer, die ze geven. Dat is natuurlijk helemaal te begrijpen. Ze zijn gewoon mooi, en ze hebben iets unieks, wat niet snel met andere kappen te maken is. Elegantie, sierlijkheid en warmte zijn begrippen die ze dus zeer zeker uitstralen.

Voor welke ruimtes zijn ze geschikt?

Klassieke lampekappen zijn in principe geschikt voor vele soorten en stijlen inrichtingen. Denk aan een restaurant in een oude sfeer. Hier zullen ze als hang- en wandlampen warm sfeerlicht geven. Hiernaast zijn het ook natuurlijk mooie dingen om naar te kijken, met veel karakter. Ook thuis zijn ze natuurlijk een toevoeging. Boven de salontafel, of in de hal, geven ze het juiste licht, om een warme, welkome en gezellige sfeer te maken. In de keuken kun je ze ook boven een mooie eikenhouten tafel zetten. De bruine kleuren van beide versterken elkaar, om een mooi totaalplaatsen als resultaat te hebben. Hoe je het ook wilt, er is dus wel iets voor iedereen te vinden, om een mooi geheeld te kunnen maken. Al om al zijn het kappen die gewoon niet weg te denken zijn, hoe oud en klassiek ze ook mogen zijn. Wij hebben ze in vele soorten en maten. Denk aan specials, die aan de wand bevestigd kunnen worden, of op een vloerlamp. De Ester bijvoorbeeld, is een plaatse, die beleving ademt. Ronde hangkappen zijn ook genoeg bij ons te vinden. Deze zijn ook geschikt voor boog- of wandschaarlampen. Denk aan Kortom, voor iedereen heb je wel iets mooi her en der liggen, en ze kunnen voor elk interieur wel een plekje vinden, waar ze een beleving van jewelste neer kunnen zetten!